Despre noi

Misiunea noastra este a-i apropia pe copii de tehnologie intr-o maniera educativă, de a-i transforma din consumatori pasivi in creatori de tehnologie si de a-i inspira in alegerea unor cariere de viitor din domeniul S.T.E.M- Stiinta, Tehnologie , Inginerie si Matematica.

Tabara de Tehnologie este un eveniment anual organizat de Tech Genius Academy- Scoala de robotica si programare pentru copii 7-16 ani.

În cei peste 7 ani de experienta in organizarea acestei tabere, am descoperit si inspirat peste 1000 de copii.

Programele taberei sunt coordonate de catre o echipa de traineri dedicati, cu formare in domeniul IT si experienta de lucru cu copiii.

Ultimele noutati

Blogul taberei

blog image

Cum să îți pregătești copilul pentru o carieră în tehnologie

May 08, 20233 min read

În lumea modernă a tehnologiei, este important ca părinții să își pregătească copiii pentru o carieră în acest domeniu. Tehnologia este într-o continuă dezvoltare, iar competențele tehnologice sunt din ce în ce mai solicitate pe piața muncii. Iată câteva sfaturi pentru a-ți ajuta copilul tău să se pregătească pentru o carieră în tehnologie.

  1. Începe devreme

Deoarece tehnologia este un domeniu în continua evoluție, este important să începi pregătirea copilului tău cât mai devreme. Alege programele școlare care includ învățarea programării, matematicii și științelor, care sunt esențiale în acest domeniu. Încurajează-l pe copil să participe la activități de programare și robotică și să participe la competiții în domeniu.

  1. Creează un mediu de învățare pozitiv

Asigură-te că copilul tău are acces la cele mai bune resurse de învățare pentru a-și dezvolta abilitățile tehnologice. Cumpără cărți și echipamente de învățare și încurajează-l să-și petreacă timpul liber învățând. În plus, încurajează-l să exploreze tehnologia într-un mod creativ și să-și pună la încercare creativitatea.

  1. Încurajează-i să își urmeze pasiunile

Încurajează-ți copilul să își urmeze pasiunile în domeniul tehnologic. Dacă copilul tău este pasionat de jocuri video, încurajează-l să își exploreze această pasiune și să își dezvolte abilitățile de programare pentru a crea propriile jocuri. În plus, încurajează-l să își dezvolte propria viziune și să își pună la încercare creativitatea.

  1. Ajută-l să iși dezvolte abilitățile de comunicare

Abilitățile de comunicare sunt esențiale în domeniul tehnologic, deoarece munca de echipă este crucială pentru a dezvolta produse și servicii de succes. Încurajează copilul tău să participe la activități sociale și la cluburi în care va interacționa cu alți copii pasionați de tehnologie. În plus, încurajează-l să dezvolte abilități de prezentare și de public speaking pentru a-și prezenta ideile în fața altor persoane.

  1. Încurajează-ți copilul să își dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor

Acest lucru poate fi realizat prin încurajarea lor să rezolve probleme și să găsească soluții la diverse situații. Încurajează-le să își asume riscuri și să încerce lucruri noi, astfel încât să poată dezvolta aceste abilități importante.

  1. Explorează domeniul tehnologic

Asigură-te că îi oferi copilului tău oportunități de a explora domeniul tehnologic. Acest lucru poate fi realizat prin participarea la evenimente tehnologice, precum hackathoane sau workshop-uri. În plus, poți să îi oferi acces la diferite resurse online, precum tutoriale sau jocuri educative.

  1. Încurajează colaborarea și comunicarea

Încurajează-ți copilul să colaboreze cu alți copii și să comunice cu aceștia. Acest lucru poate fi realizat prin implicarea lor în proiecte de grup sau prin participarea la activități sociale care implică colaborare și comunicare. Aceste abilități sunt extrem de importante în domeniul tehnologic, unde echipele de lucru trebuie să colaboreze și să comunice eficient pentru a obține rezultate de succes.

  1. Caută mentori și modele pozitive în domeniul tehnologic pentru copilul tău. Aceștia pot fi o sursă de inspirație și îi pot oferi copilului tău oportunități de a învăța de la profesioniști. În plus, aceștia pot fi o sursă de informații despre oportunitățile de carieră și trendurile din domeniul tehnologic.

  1. Încurajează dezvoltarea abilităților de prezentare

Încurajează-ți copilul să își dezvolte abilitățile de prezentare. Aceste abilități sunt extrem de importante în domeniul tehnologic, unde este nevoie să prezinți idei și proiecte în fața altor persoane.

În concluzie, pregătirea copilului tău pentru o carieră în tehnologie necesită o abordare bine planificată și coordonată. Este important să încurajezi și să sprijini pasiunea și interesul copilului tău pentru tehnologie, să-i oferi acces la resurse și să-i oferi oportunități de dezvoltare a abilităților. Prin urmare, este important să fii un partener și un susținător activ în parcursul său de învățare și dezvoltare.

roboticaprogramarepregatireintehnologieprimiipasiinit
Back to Blog

Andrei F., participant tabara

Aceasta tabara este foarte educationala si ne invata atat despre informatica cat si despre cum sa ne descurcam in viata.

Andrei D, participant tabara

Aceasta a fost prima mea tabara de programare, insa a fost cea mai interesanta de pana acum( dintre toate in care am fost).
Trainerii nu au fost doar niste profesori, ci si niste prieteni pe care nu ii voi uita prea curand. Continuati la fel si aceasta tabara poate ajunge cunoscuta peste hotarele Romaniei!

Bogdan L., participant tabara

Tabara asta a fost foarte speciala, pe langa distractie, am invatat si lucruri noi, precum HTML, robotica si chiar care este diferenta dintre lideri si sefi. Tabara aceasta a fost preferata mea, activitatile combina distractia cu invatatul. Desi nu am mai programat niciodata inainte de tabara m-am descurcat foarte bine.

© 2024 Tabara de tehnologie - All Rights Reserved,

0748.425.714

Urmărește-ne